Contact
contact-map
Noord

Oldenboom Meinesz BV
Zuidwalweg 22
8861 NV Harlingen

Tel: +31(0)517 413741
E-mail: meinesz@oldenboom.nl


Zuid

Oldenboom Doetinchem BV
Grutbroek 33
7008 AL Doetinchem

Tel: +31(0)314 371717
E-mail: doetinchem@oldenboom.nl

Oldenboom. Meer dan materiaal.

Gutex duurzame houtvezelisolatie

Gutex duurzame houtvezelisolatie

Duurzaam bouwen is de nieuwe standaard in de bouwwereld. Daar sluiten de duurzame isolatiematerialen van het Duitse merk Gutex naadloos op aan. Deze natuurlijke isolatiematerialen, op basis van houtvezels, zijn bij uitstek geschikt om duurzaam én  energiezuinig mee te bouwen.

De houtvezelisolatieplaten van Gutex bieden veelzijdige oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatie. Deze isolatieplaten zorgen voor natuurlijke vochtregulatie, optimale hittewering, maximale geluidsbescherming en een veilig en gezond woonklimaat. Door te kiezen voor de natuurlijke bouwmaterialen van Gutex kiest u voor zekerheid, comfort en kostenbesparing. Gutex is toekomstbestendig, want het draagt bij aan een langere levensduur van uw gebouw.

Kortom: met de biobased houtvezelisolatieplaten van Gutex wordt isolatie pas echt duurzaam!

Welke eigenschappen en voordelen heeft Gutex? 

  • Warmte-isolatie

  • Vochtregulerend

  • Geluidsisolatie

Meer weten over de eigenschappen van Gutex? Lees er hier meer over. 
  • Brandwerend

  • Ecologisch

  • Systeemgarantie

Oldenboom - Gutex - huis

Gutex: duurzaam en natuurlijk

De natuurlijke isolatieplaten van Gutex scoren hoog als het gaat om milieu: de grondstof, houtsnippers van resthout (van den en spar), is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en dus volledig nagroeibaar. Dit duurzame isolatiemateriaal beschikt van nature over zeer goede isolatie-eigenschappen. Gutex houtvezelisolatieplaten zijn recyclebaar en beschikken over de nodige goedkeuringen en (kwaliteits)certificaten als CE, PEFC, EPD en Natureplus. Dankzij doordachte innovaties vormen Gutex isolatieplaten een perfect, duurzaam alternatief voor de traditionele, minder milieuvriendelijke isolatiematerialen zoals glas- en steenwol. 

Complete isolatiesystemen

Duurzaam bouwen zorgt voor aangenaam wonen. De duurzame isolatiematerialen van Gutex bieden een oplossing voor alle te isoleren onderdelen van een gebouw. De houtvezelisolatieplaten zijn geschikt voor binnen en buiten, voor dak, wand en vloer. Als onderdakplaten, buitenbeplating, in binnen- en buitenmuren, tussen dakspanten, in plafondconstructies en in de vloer. Een optimaal isolatie-niveau wordt bereikt door correcte toepassing van het complete Gutex-systeem.

Meer weten? Bekijk de productbrochure en ontdek alle isolatie-oplossingen van Gutex: 

Ontdek alle isolatie-oplossingen

Oldenboom - Gutex - complete isolatiesystemen
Oldenboom - Gutex - Pyroresist

Nieuw in het assortiment: Gutex Pyroresist

De Gutex Pyroresist is nieuw in het assortiment. Deze houtvezelisolatieplaat werkt vlamvertragend, niet smeulend en laat weinig tot geen rookontwikkeling toe. Gutex Pyroresist is een innovatief houtvezelisolatieproduct, dat een belangrijke bijdrage levert aan moderne brandbeveiliging in de woningbouw. 

Oldenboom en Gutex

Voor Oldenboom, als specialist in houtskeletbouw en biobased bouwen, zorgt de samenwerking met GUTEX voor een geweldige krachtenbundeling. Wilt u meer weten over duurzaam bouwen en de toepassingsmogelijkheden van de GUTEX isolatieplaten en bijbehorende producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Vragen over een van onze producten?

Mijn collega's en ik staan voor u klaar. Wij delen graag onze kennis over onze producten en de mogelijkheden voor u.

Neem direct contact op
Halbe_Vlietstra

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Halbe Vlietstra

Advies en Verkoop Ecologische Bouwproducten (Bouwbioloog IBN), Oldenboom Meinesz BV