Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Thermofloc cellulose - inblazen

Cellulose-isolatie van Thermofloc bestaat uit gerecycled krantenpapier (cellulose), aangevuld met een natuurlijk mineraal voor brand- en schimmelwering. Het inblaasisolatiemateriaal van cellulosevezels beschikt over tal van belangrijke producteigenschappen die efficiënt isoleren om de energiekosten te reduceren mogelijk maken. Het resultaat is een behaaglijk woonruimteklimaat in ieder seizoen.

Het product voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitseisen en is Natureplus®-gecertificeerd. Thermofloc is opgenomen in de Nationale Milieudatabase. 

ONZE TOPMERKEN IN BIOBASED ISOLATIE

Natuurlijke isolatiematerialen voor ecologisch bouwen en gezond wonen.

Ontdek deze topmerken
Campagnebeeld2023 05 Campagnebeeld2023 05

Omschrijving

Dit natuurvriendelijke dampdiffusie-open isolatiemateriaal wordt gebruikt voor de isolatie van dak, muur en plafond van vooral houtconstructies. Het wordt ingeblazen in de buitenschil; dak en gevel of tussen de houten vloer bij zowel nieuwbouw als bij renovatie van bestaande gebouwen.

Inblazen kan op de bouwplaats en tijdens de fabrieksmatige productie van bouwdelen. De inblaasisolatie wordt door gecertificeerde verwerkers met speciaal daarvoor toegeruste THERMOBLOW-inblaasmachines, onder luchtdruk in de holtes van de constructie gebracht en samengeperst. Hierdoor ontstaat er een naadloze, ademende isolatielaag die vrij is van warmtebruggen en kan een isolatielaag van 20 tot 500mm bereikt worden. Doordat er altijd de juiste hoeveelheid isolatie de constructie wordt ingeblazen is er bijna geen afval meer en is het met de hand transporteren van pakken isolatiemateriaal verleden tijd.

Thermische isolatie in de zomer

Door de steeds heter wordende zomers wordt het thema “thermische isolatie in de zomer” steeds belangrijker. Temperaturen van 35 ̊ C en meer op de zolderverdiepingen in de zomer zijn geen zeldzaamheid meer. Afhankelijk van de dakbedekking kan de temperatuur op het dak oplopen tot 70-90 ̊ C. De opgewarmde dakbedekking straalt op zijn beurt de hitte af op de dakisolatie. Door het gebruik van cellulose-isolatie kan de warmtestroom worden ingeperkt en wordt oververhitting van de ruimten op de zolderverdieping verhinderd. Dit proces wordt ook wel “faseverschuiving” genoemd. Zo duurt het bij 20cm cellulose-isolatie bijvoorbeeld 10 – 12 uur voordat de zomerhitte de woning is binnengedrongen. Ter vergelijking, bij 20cm minerale wol isolatie duurt dit proces maar 3 – 4 uur.  

Eigenschappen

 • 92% organisch (overige gedeelte minerale stoffen)
 • Bouwbiologisch en ecologisch 
 • Uitstekende isolatiewaardes 
 • Warmtegeleidingscoëfficiënt 0,037 W/(mK) bij een installatiedichtheid van 28 tot 47 kg/m3 
 • Warmtegeleidingscoëfficiënt 0,038 W/(mK) bij een installatiedichtheid van 48 tot 60 kg/m3 
 • Vochtregulerende eigenschappen 
 • Brandklasse B-s2d0 / dikte > 100mm, bij installatiedichtheid van 30 tot 60 kg/m3 
 • 100% boraatvrij  
 • EPD en Natureplus certificaat  
 • Dampdiffusieweerstand 1,4 µ 
 • Naadloos & geen afval

Vraag een gratis monsterstuk aan

Gerrit van der Vegt

Wil je meer weten over Thermofloc cellulose?

Ik denk graag met je mee!
Neem contact op