Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Meranti ruig

Meranti is één van de meest populaire hardhoutsoorten in de woning- en utiliteitsbouw in Nederland. Het is van hoge kwaliteit dankzij de scherpe kwaliteitseisen waaraan dit hout in Nederland moet voldoen. Voor Oldenboom is meranti veruit de meest belangrijke loofhoutsoort dat we op diverse manieren bewerken voor vele toepassingen.

Omschrijving

Het kern- en spinthout van meranti is goed te onderscheiden. Daardoor kunnen we relatief makkelijk de beste kwaliteit hout gebruiken. Meranti is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en is geschikt voor verschillende doeleinden. Zo is het geschikt voor binnen- en buitentimmerwerk, gevelbekleding, kozijnprofielen, ramen, deuren en plinten vanwege zijn hoge duurzaamheid, stabiliteit en bewerkbaarheid. De warme rood/bruine tint zorgt voor een chique uitstraling van het gebouw.

Eigenschappen

Meranti ruw laat zich over het algemeen goed met gereedschap en machinaal bewerken. De werking van dit houtsoort is zeer gering en het laat zich goed monteren en verlijmen. Meranti met een volumieke massa van 500 kg/m3 is niet gevoelig voor schimmels die houtrot kunnen veroorzaken.

De voordelen ten opzicht van ander houtsoorten:

  • Duurzaam
  • Stabiel
  • Relatief lage prijs
  • Goed te bewerken en af te werken
  • Warme kleur

 

Gerard Jonker

Ik ben jou graag tot steun!

Bel gerust om te overleggen.
Neem contact op