Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Afkorten met precisie

Met uiterste precisie in afkortsnede en zo weinig mogelijk houtverlies wordt constructief hout bij Oldenboom haaks afgekort. Dat doen we bijvoorbeeld veelvuldig met SLS, sporenhout voor de houtbouw en gordingen voor de stallenbouw.

In beide vestigingen beschikken we over (semi-) geautomatiseerde afkortmachines. Machines met een hoge doorloopsnelheid en een hoog rendement.  

De toegevoegde waarde van (semi-)automatisering

Oldenboom werkt bewust met (semi-) geautomatiseerde afkortmachines. Die zijn namelijk bij uitstek geschikt voor het veelvuldig afkorten van seriematige producten. Het klemmen, zagen en doorvoer van het materiaal gaat (grotendeels) automatisch, waardoor de bewerking minder tijd kost. Uiteraard profiteren onze klanten daarvan.

Daarnaast is het mogelijk om bij onze volautomatische afkortstraat zaaglijsten (lengtes en aantallen) via de operator in de computer in te geven. Na een druk op de knop zal de afkortmachine automatisch het werk uitvoeren. Ook die optimalisatie zorgt voor snellere doorlooptijden. Daarnaast bereiken we een uiterst nauwkeurige afkortbewerking.