Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Deskundig met ruime voorraden

Welke houtsoort kan onbehandeld op de gevel worden toegepast? Hoe reageert bepaald constructiehout op zwelling of krimp? Hoe past hout in een biobased bouwconcept? Voor dergelijke vragen kunnen aannemers en architecten gerust bij Oldenboom terecht. Wij staan je vriendelijk te woord en geven je eerlijke en deskundige respons.

Met een ruime voorraad kwalitatief ruw, geschaafd en gevingerlast hout en plaatmaterialen helpen we je graag bij de realisatie van jouw projecten.

De voordelen van hout voor de architect

Houten producten in  de constructie en als gevelbekleding maken de laatste jaren een enorme ontwikkeling door. Steeds meer architecten ervaren de voordelen van bouwen met hout ten opzichte van staal, beton en kunststof. Hout is duurzaam, milieuvriendelijk en geschikt voor circulair bouwen. Bovendien kun je met hout aanzienlijk sneller bouwen en lichtere constructies maken dan met steenachtige materialen. Daardoor zijn veel fraaie esthetische en constructieve toepassingen mogelijk. Kortom, hout biedt ons geweldige voordelen.

Oldenboom volgt de innovaties

Oldenboom denkt als specialist in hout en plaatmaterialen graag in de ontwerpfase al mee over de keuze voor de juiste hout- en plaatmaterialen in de constructie en isolatieschil en welke bewerkingen nodig zijn om de materialen op een juiste manier toe te passen. We volgen de ontwikkelingen en noviteiten in hout en plaat op de voet om jou deskundig te kunnen adviseren.

Oplossingsgerichte hulp voor de aannemer

We bieden concrete oplossingen voor de aannemer. Oldenboom adviseert hem over de gewenste houtsoort en bewerking voor een juiste toepassing in de schil van een gebouw. Maar ook in de uitvoering denken we mee door levering van specifieke producten en formaten die we zo snel mogelijk uit voorraad leveren. Zodat de aannemer tijdig met zijn klus kan beginnen.

Wil jij als aannemer of architect een persoonlijk gesprek met Oldenboom. Graag! We informeren jou van harte over jouw wensen en behoeften en onze mogelijkheden.