Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Biobased bouwen beter voor het milieu

Jouw opdrachtgevers en de overheid stimuleren het biobased bouwen met natuurlijke materialen en hernieuwbare grondstoffen. Deze bouwmethode biedt een oplossing om het verbruik van fossiele grondstoffen te verminderen. Het zorgt voor minder stikstof en meer CO2 opslag. Hout als biobased materiaal past perfect binnen de biologische kringloop van de circulaire economie. De mogelijkheden zijn talrijk waar we mee aan de slag kunnen.

Gezond binnenklimaat

Het toepassen van natuurlijke en eerlijke bouwmaterialen draagt niet alleen bij aan een beter milieu. Het zorgt ook voor een gezonder binnenklimaat met een natuurlijke vocht -en warmteregulering. Dat betekent dus meer wooncomfort. Een constructie van dampopen houtskeletbouw met de toepassing van natuurlijke isolatie laat een gebouw ‘ademen’.

De voordelen van hout als bouwmateriaal

  • Hout is herbruikbaar en dus circulair
  • Geen verspilling van grondstoffen; hout is hernieuwbaar
  • Productie hout kost minder energie dan andere bouwmaterialen
  • Hout slaat CO2 op in plaats van dat het CO2 uitstoot
  • Gezond binnenklimaat: vochtregulerend en ademend

Verantwoord

Met natuurlijke materialen als hout kan verantwoordelijk, ecologisch worden gebouwd. Tenminste als het om hout uit duurzaam beheerde bossen gaat, want dan worden bomen terug geplant na de oogst. Daarom betrekt Oldenboom alleen hout uit dit soort bossen met een FSC®- of PEFC-certificaat. Door het regenereren van bossen worden eco-systemen in stand gehouden en de biodiversiteit gestimuleerd.

Oldenboom stimuleert ecologische bouwmethode

Oldenboom zegt niet alleen dat we de bouw willen vergroenen. We doen er van alles aan om gezond en ecologisch bouwen mogelijk te maken met hernieuwbare grondstoffen en natuurlijke materialen. In de loop der jaren heeft Oldenboom expertise opgebouwd over de keuze en eigenschappen van biobased bouwmaterialen voor de totale bouwconstructie.  

Onze specialisten geven lezingen in het land over houtbouw, de voordelen en juiste toepassingen van biobased bouwmaterialen. Voor jou een onuitputtelijke rijke bron van informatie om aan de slag te gaan.

Profiteer van onze kennis over natuurlijke materialen:

  • Deskundig in biobased bouwen
  • Rijk aanbod van ecologische materialen
  • Leverancier van kwaliteitsmerken
  • Eerlijk en betrouwbaar advies over toepassing biobased materialen
Neem contact op

Heb jij behoefte aan een persoonlijk gesprek over hoe Oldenboom bijdraagt aan ecologisch en biobased bouwen? Vraag om advies bij onze specialist biobased bouwen.

Contact