Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Houtbouw

Verantwoord bouwen met hout

Houtbouw is de oudste bouwwijze ter wereld en tot op de dag van vandaag heel innovatief. We spreken van houtbouw als de constructie van een woning of project in de basis van hout wordt gemaakt. Bouwen met hout zit zelfs weer duidelijk in de lift, dat zie je overal op de wereld. Zeker omdat ecologisch bouwen steeds belangrijker wordt.

Houtskeletbouw

Als totaalleverancier in de houtskeletbouw is Oldenboom de constructieve partner die je zoekt. Dagelijks bewerken wij balk -en sporenhout, SLS vuren en plaatmateriaal voor verschillende constructies.

Houtskeletbouw

Aannemerij/woningbouw

Aannemerij/woningbouw

Verantwoord bouwen met hout

Logisch dat er steeds meer ruimte is voor houtbouw, want naast dat het een natuurlijke uitstraling heeft, biedt deze duurzame bouwmethode allerlei voordelen voor het milieu, de bouwer en de toekomstige bewoner of gebruiker van het gebouw:

  • Duurzaam en ecologisch verantwoord
  • Natuurlijke materialen die recyclebaar zijn
  • Minder klimaatbelasting, CO2-reductie door opslag CO2 in hout
  • Milieubewust, houtproducten zijn veelal voorzien van PEFC en/of FSC keurmerk
  • Prefab bouwen onder ideale condities
  • Snelle manier van bouwen, korte bouwtijd
  • Vrijheid in vormgeving
  • Gezond binnenklimaat (mits juiste natuurlijke materialen en juiste opbouw zijn gehanteerd)
  • Natuurlijke uitstraling, warm gevoel

Oldenboom jouw constructieve partner

Voor de houtbouw (lees houtskeletbouw, prefab bouw) fungeert Oldenboom al sinds jaar en dag als constructieve partner. Als specialist in hout-, plaat- en bouwmaterialen, leveren wij je de producten die nodig zijn voor jouw bouwproject. Nieuwbouw, verbouw of renovatie. Van houten huis (schuurwoning, recreatiewoning, chalet) tot bijgebouw, tuinhuis, berging of schuur.

Ons doel is om snel, effectief en direct de materialen voor de hsb-elementen op een correcte manier te bewerken en volgens afspraak aan onze klanten te leveren. Zodat jouw project geen enkele vertraging oploopt of verstoord wordt.

Adviseur materialen houtbouw 

Maar Oldenboom is meer dan alleen een leverancier van materialen. We willen jouw eerlijke en betrouwbare adviseur zijn over geschikte materialen voor gezonde bouwconstructies. Wij hebben dat concreet vertaald naar ons assortiment biobased en dampopen bouw -en isolatiematerialen dat steeds omvangrijker wordt. Bovendien delen onze specialisten graag hun kennis over de voordelen van bouwen met hout.

Wil jij een persoonlijk gesprek met één van onze specialisten?

Zij kunnen jou adviseren over een juiste toepassing van plaat- en houtsoorten en de gewenste bewerkingen.

Neem contact op