Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Biobased bouwmaterialen

We hebben maar één aarde waar we zuinig op moeten zijn. Daar is Oldenboom zich al sinds jaar en dag van bewust. Daarom leveren we natuurlijke en duurzame bouwmaterialen. Nu en in de toekomst gaan we nog krachtiger inzetten op natuurlijke materialen voor het biobased bouwen. Vertrouw op onze deskundigheid en kies voor ons aanbod van gezonde, ecologische constructie- en isolatiematerialen.

Waarom biobased bouwmaterialen?

Biobased materialen zijn hernieuwbaar. Dat betekent dat de voorraad ervan in een korte periode kan worden hersteld. Dat ze bijvoorbeeld binnen de levensduur van het product waarin ze gebruikt worden weer terug groeien. Van grote waarde voor de toekomst dus, voor ons en de generaties na ons. Daarnaast hebben biobased bouwmaterialen aanvullende voordelen op het gebied van gezondheid en comfort door hun natuurlijke eigenschappen.

  • Hergebruik van grondstoffen
  • Gezonde materialen voor verwerker en gebouwgebruiker
  • Bijdrage aan gezond binnenklimaat met ademende materialen
  • Gebruik van natuurlijke materialen die 100% afbreekbaar zijn

Ons natuurlijke aanbod

Naast hout vind je bij ons biobased materialen als isolatie, plaatmaterialen, folies en dichtingen. Wil je er meer over weten? Klik op onderstaande bouwmaterialen voor meer informatie:

Leun op onze expertise

In de loop der jaren heeft Oldenboom expertise opgebouwd over de eigenschappen van diverse biobased bouwmaterialen. Wij adviseren graag bij het ontwerp of de ontwikkeling van jouw bouwproject en de keuze van de juiste materialen.

Neem contact op