Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Gegarandeerd verantwoord en duurzaam

Hout is de meest natuurlijke en duurzame grondstof voor de bouw en houtverwerkende industrie. Daar moeten we zuinig mee omgaan. Hout is hernieuwbaar (her-groei-baar) en een onuitputtelijke grondstof, essentieel voor een circulaire economie, mits het uit duurzaam en verantwoord beheerde bossen komt.  

Oldenboom voldoet aan de wettelijke, Europese richtlijnen voor het verhandelen en bewerken van kwalitatief, legaal en duurzaam geproduceerd hout. En is erkend leverancier volgens de wereldwijde keurmerken; PEFC en/of FSC®. 

Duurzaam bosbeheer met FSC® en PEFC

Het door Oldenboom geleverde houtproduct is gecertificeerd met de internationale keurmerken PEFC en/of FSC®. Dé garantie dat het hout afkomstig is uit duurzaam en sociaal beheerde bossen. Met verantwoord bosbeheer wordt het leefgebied van planten en dieren beschermd en respecteren we de rechten van de lokale bevolking en bosbouwers. Daarmee lever jij als aannemer, houtskeletbouwer of prefab houtbouwer een waardevolle bijdrage aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Onze mensen vertellen je graag meer over onze gecertificeerde producten. 

Stip gecertificeerd

Is jouw bedrijf STIP gecertificeerd? Dan zorgen wij ervoor dat je minimaal 70% PEFC en/of FSC® gecertificeerde producten geleverd krijgt.

FSC® keurmerk

Het FSC®-keurmerk staat voor Forest Stewardship Council®. Dit keurmerk geeft aan dat al het hout herkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een verantwoord beheerd bos, op grond van normen voor milieu, sociale omstandigheden en economie.

Let op het FSC-logo of vraag onze mensen naar onze FSC® gecertificeerde producten.

Bekijk hier ons FSC-certificaat.

Logo FSC

PEFC keurmerk

Het onafhankelijk PEFC-keurmerk zet zich wereldwijd in voor bevordering van duurzaam bosbeheer. Uiteindelijk moet het doel bereikt worden om alle bossen ter wereld op een duurzame manier te beheren.

Bekijk hier ons PEFC certificaat. 


Verzekerd van kwaliteit hout

Oldenboom wil jouw eerlijke en betrouwbare partner zijn in hout. We garanderen je vanzelfsprekend een legale herkomst van al ons hout volgens de eisen van de Europese Houtverordening (EUTR). Daarnaast is de CE-markering van toepassing op al onze hout-producten. Het hout voor constructieve toepassingen is voorzien van CE-sterktemarkering en aantoonbaar op sterkte gesorteerd. Het voldoet aan de bepaalde sterkteklassen gesteld in het Bouwbesluit.

CE-markering

De CE-markering is een Europees merkteken in de Europese Economische Ruimte (EER). Het laat zien dat een product in overeenstemming is met de Europese regelgeving. Het keurmerk is op ontzettend veel producten terug te vinden en geeft aan dat het bouwproduct aan strikte voorschriften voldoet voor bouwwerken. Bij de CE-markering op bouwproducten hoort een prestatieverklaring (DoP) waarin de eigenschappen van het product staan.

Logo CE

Oldenboom sorteert visueel op sterkte

Het gros van ons ingekochte vuren wordt machinaal gesorteerd. Als de klant dit wenst sorteert Oldenboom het geleverde hout daarnaast visueel op sterkte. Onze geschoolde sorteerders inspecteren het materiaal op bepaalde uiterlijke kenmerken. Daarmee garanderen we onze klanten topkwaliteit hout die aan de relevante sorteernorm voor de toepassing voldoet.

Logo KOMO

Topkwaliteit met KOMO

Het KOMO-keurmerk is hét keurmerk dat wordt gebruikt in de Nederlandse bouw en infra. Het keurmerk wordt beheerd door Stichting Bouwkwaliteit en bestaat al sinds 1962. Een product (of proces) is KOMO-gecertifieerd als het voldoet aan de prestatie-eisen van het Bouwbesluit en aan alle actuele kwaliteitseisen van de overheid en de markt. 

Neem contact op met onze specialisten!

Wil jij meer weten over ons gecertificeerde hout- of plaatmateriaal? Vraag een persoonlijk gesprek aan met één van onze specialisten.

Contact