Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Isolatiematerialen

Gezonder wonen en werken. Dat bereiken we met biobased isolatiematerialen als houtvezel, hennep, cellulose en katoen. Deze materialen zijn hernieuwbaar, natuurlijk en dampopen en laten een gebouw ‘ademen’. 

Gutex houtvezelisolatie

Door te kiezen voor houtvezelisolatie van het merk Gutex kies je voor zekerheid, comfort en kostenbesparing. De isolatiematerialen van Gutex bieden een oplossing voor alle te isoleren onderdelen van een gebouw. De houtvezelisolatieplaten zijn geschikt voor binnen en buiten, voor dak, wand en vloer. 

Productoverzicht Gutex:

Agepan isolerende houtvezelplaten

Agepan houtvezelplaten zijn uitermate geschikt voor dampopen en ecologisch bouwen. Het plaatmateriaal bestaat uit biologische, herbruikbare materialen. Vanwege de dampdoorlatende structuur is het mogelijk om deze plaat toe te passen in een luchtdichte omgeving. 

Agepan houtvezelplaten:

Cellulose isolatie 

Cellulose-isolatie bestaat uit gerecycled krantenpapier. Het natuurvriendelijke isolatiemateriaal heeft een sterke koelende werking, een hoog warmte accumulerend vermogen en zorgt voor vochtregulatie. Door deze kenmerken is cellulose-isolatie een kwalitatief hoogwaardige oplossing en voldoet het aan de hoogste kwaliteitseisen.

Cellulose isolatie in ons assortiment:

Hennep isolatie

Hennepisolatie is een milieuvriendelijk en duurzaam isolatiemateriaal. Thermo hennep combi jute isolatie van Hempflax heeft uitstekende thermische eigenschappen en staat bekend om zijn ademende en geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor een gezond binnenklimaat wordt bevorderd.

Thermo hennep combi jute isolatieplaten van Hempflax:

Katoen isolatie 

Ecologisch isoleren met gerecyclede katoenvezels uit oude kleding? Dat kan met Metisse katoenisolatie. Katoen is een sterk materiaal met van nature hoge thermische en akoestische eigenschappen. Uitermate geschikt dus voor gebruik als isolatie. 

Meer weten over katoenisolatie? 

Vraag het onze adviseurs. Zij adviseren je graag.  

Minerale isolatie

Oldenboom biedt je een diversiteit aan duurzame isolatieproducten geschikt voor biobased bouwen. Gemaakt van natuurlijke, volledig afbreekbare en gezonde materialen, voor zowel verwerker als gebouwgebruiker. Daarnaast leveren we de traditionele, minerale isolatieproducten van steen -en glaswol van de merken Knauf insulation en Kingspan kooltherm. 

Heb je vragen over onze isolatiematerialen?

Neem contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag!

Contact