Contact
contact-map
Noord

Oldenboom Meinesz BV
Zuidwalweg 22
8861 NV Harlingen

Tel: +31(0)517 413741
E-mail: meinesz@oldenboom.nl


Zuid

Oldenboom Doetinchem BV
Grutbroek 33
7008 AL Doetinchem

Tel: +31(0)314 371717
E-mail: doetinchem@oldenboom.nl

Oldenboom. Meer dan materiaal.

Nieuws van

Oldenboom

Oldenboom adviseert in prijswinnend project Biosintrum

Gepubliceerd op: 19/3/2019
Onze kennis van duurzaam bouwen komt tot volle uiting in het energieneutrale gebouw Biosintrum in het Friese Oosterwolde.

Voor deze winnaar van de Nederlandse Bouwprijs 2019 in de categorie gebouwen adviseerde onze bouwbioloog Halbe Vlietstra bij de keuze van biobased materialen en rondom lucht- en winddichting. 

In het magazine van Stedenbouw spreekt Halbe van een ‘opzienbarend project’ waaraan hij namens Oldenboom mocht meewerken. “Het Biosintrum is een mooie manier om te laten zien wat de mogelijkheden van biobased bouwen zijn”, vertelt onze bouwbioloog. “Ik ben trots dat we als Oldenboom daar een bijdrage aan hebben geleverd.”

Halbe gaat in het artikel in op de constructieve en isolerende materialen die we mochten leveren, zoals natuurlijke isolatiematerialen en akoestische wand- en plafondpanelen van OSB. De natuurlijke isolatiematerialen zijn gemaakt van spijkerbroeken. “Hier zit een mooi verhaal achter”, vervolgt Halbe. Benieuwd naar dit verhaal? Halbe onthult alle ins en outs in het volledige artikel op pagina vier en vijf.

Bekijk het artikel hier

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt automatisch onze aanbiedingen, handige tips & trics en ons laatste nieuws.