Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items
18-03-2022

Oldenboom adviseert in prijswinnend project Biosintrum

Onze kennis van duurzaam bouwen komt tot volle uiting in het energieneutrale gebouw Biosintrum in het Friese Oosterwolde.

Voor deze winnaar van de Nederlandse Bouwprijs 2019 in de categorie gebouwen adviseerde onze bouwbioloog Halbe Vlietstra bij de keuze van biobased materialen en rondom lucht- en winddichting.

In het magazine van Stedenbouw spreekt Halbe van een ‘opzienbarend project’ waaraan hij namens Oldenboom mocht meewerken. “Het Biosintrum is een mooie manier om te laten zien wat de mogelijkheden van biobased bouwen zijn”, vertelt onze bouwbioloog. “Ik ben trots dat we als Oldenboom daar een bijdrage aan hebben geleverd.”

Oldenboom adviseert in prijswinnend project Biosintrum

Halbe gaat in het artikel in op de constructieve en isolerende materialen die we mochten leveren, zoals natuurlijke isolatiematerialen en akoestische wand- en plafondpanelen van OSB. De natuurlijke isolatiematerialen zijn gemaakt van spijkerbroeken. “Hier zit een mooi verhaal achter”, vervolgt Halbe. Benieuwd naar dit verhaal? Halbe onthult alle ins en outs in het volledige artikel.