ESB Plus P5

Milieuvriendelijk alternatief voor OSB

De ESB Plus plaat van Elka Holzwerke past perfect in ons biobased assortiment van constructieplaten. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele OSB-plaat vanwege een gebrek aan formaldehyde in de verlijming.  Ten opzichte van OSB heeft ESB Plus board een hogere trekvastheid en minder last van zwelling. Dit plaatmateriaal past goed in de constructieve houtbouw en prefab houtskeletbouw. Deze plaat bestaat uit 100% verse vuren houtsnippers die onder hoge druk tot een plaatmateriaal worden geperst.

Ecologisch bouwen

De ESB Plus plaat is uitermate geschikt voor dampopen en ecologische gebouwen. Het plaatmateriaal bestaat uit biologische materialen die je kunt hergebruiken in nieuwe producten. Vanwege de dampdoorlatende structuur is het mogelijk om deze plaat toe te passen in een luchtdichte omgeving. Dat bevordert het wooncomfort.  

Eigenschappen

  • Verlijming zonder formaldehyde
  • Hogere trekvastheid dan OSB
  • Dampdoorlatend
  • Ecologisch

Afmetingen

De plaat is verkrijgbaar in diverse afmetingen en twee diktematen: 15 en 18 mm. Voor een optimaal montagegemak is de plaat uitgevoerd met een vierzijdige tong en groefverbinding.

Oldenboom - We zijn je graag tot steun

Meer weten over ESB Plus P5?

We vertellen je graag meer over dit product!
Neem contact met ons op