Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items
18-03-2022

Wat vertelt onze naam?

Oldenboom: het is een familienaam én een bedrijfsnaam. Het verhaal van Oldenboom gaat terug naar het begin van de 20e eeuw. 1907 om precies te zijn. Dan wordt door Derk Jan Oldenboom het fundament van de organisatie gelegd. Het is het begin van een mooi familiebedrijf in de Achterhoek.

Maar onze naam vertelt ons nog zoveel meer.

Oldenboom

Het is een merknaam. We worden erdoor herkend en het roept bij onze klanten een gevoel van bekendheid en vertrouwen op. Een gevoel van handel, van kwalitatief hout-, plaat- & bouwmateriaal, van kennis en goed advies. We gaan nog iets verder. We ontleden en vertalen de naam. Dan zegt het ook nog eens alles over onze authenticiteit en ons DNA. 

Olden boom

In de streektaal wordt de naam direct geassocieerd met ‘oude boom’. In het Engels vertalen we Olden - ancient, olden days, time long past - met ‘oude’. Een oude boom is stevig, verankerd, levend, stabiel en functioneel. Hij vervult een belangrijke rol in natuurlijke leefgemeenschappen. 

Een boom van een bedrijf

Wij, Oldenboom, zijn letterlijk en figuurlijk een boom van een bedrijf. Met een sterke verankering en diepe wortels. We vormen al meer dan honderd jaar een belangrijke schakel in de branche. Met het leveren van natuurlijke materialen, hout en plaat, dragen we bij aan vergroening van de bouw en een duurzame samenleving. We staan voor een natuurlijk karakter. Leun én vertrouw op ons. Altijd.