Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items
02-12-2022

Presentatie brandveiligheid gevelconstructie

Onze kennis en ervaring van producten en ontwikkelingen in de markt delen we graag. Zo hebben we onlangs onze leverancier Cembrit Nederland BV uitgenodigd om ons en een aantal van onze klanten bij te praten over hun visie op brandveiligheid van een opbouw in combinatie met het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen. Dat gaf ons meteen de gelegenheid om de geïnteresseerden een kijkje te geven op onze werf.

Brandklasse van de gevel

De brandklasse van de gevel is een lastig onderwerp waar veel vragen over gesteld worden en waarover ook veel misverstanden zijn. Dat geldt zowel voor traditionele bouw als zeker ook voor houtskeletbouw.

Onderzoek en testen

Harold van Coesant van Cembrit benadrukte in zijn verhaal het belang van onderzoek en (end-use) testen van de opbouw van constructieonderdelen. Eén van de misverstanden is namelijk dat men uitgaat dat de combinatie van meerdere materialen met bijvoorbeeld brandklasse B ook een gevel zou opleveren van brandklasse B. Omdat iedere gevel een andere opbouw heeft, kan je daar niet vanuit gaan.

Brandgevaar kan worden beperkt als ook de mate van brandvoortplanting wordt beperkt. Het Bouwbesluit voorziet daarom in een aantal maatregelen waaronder brandbeperking d.m.v. compartimentering. Cembrit biedt met zijn producten een brandveilige oplossing voor (geventileerde) gevels. De platen zijn praktisch onbrandbaar en daarom gunstig voor het voorkomen van brandoverslag van het ene naar het andere compartiment.

Meer weten? 

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je interesse in de gevelplaten van Cembrit? Neem gerust contact met ons op!