Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items
02-04-2024

Biobased ontwerpen en bouwen

Duurzaam en gezonder bouwen is tegenwoordig onvermijdelijk. Opdrachtgevers én de overheid stimuleren biobased bouwen, met natuurlijke materialen en hernieuwbare grondstoffen. In de laatste nieuwsbrief van Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) deelt Halbe Vlietstra, bouwbioloog bij Oldenboom, zijn waardevolle inzichten over het vergroenen van de bouwsector.

De noodzaak voor biobased bouwen is duidelijker dan ooit. De bouwsector is verantwoordelijk voor circa de helft van het grondstoffenverbruik in ons land én een aanzienlijk deel van de CO2-uitstoot. Met biobased bouwen, maken we een
bewuste keuze voor natuurlijke, hernieuwbare materialen zoals hout, stro en leem. Deze materialen zijn vriendelijker voor de planeet en dragen bij aan een gezonder binnenklimaat. Gebouwen blijven in de winter warm en in de zomer aangenaam koel. Halbe Vlietstra: “Door biobased te bouwen, ga je bewust om met het milieu, energie en water. De ecologische impact van biobased bouwen is minimaal. Daarom is het geen keuze meer, maar noodzaak.”

Bij Oldenboom hebben we kennis van natuurlijke materialen om ecologisch te bouwen en begrijpen we dat elke constructie uniek is. Daarom staan wij klaar om samen met jou de beste materiaalkeuze te maken voor jouw ontwerp, van de constructie tot de afwerking. Bovendien kan het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen in veel gevallen recht geven op subsidies, wat biobased bouwen een nog aantrekkelijkere optie maakt.

Meer weten?

Het hele artikel lees je hier: Ecologisch bouwen? Kies biobased! (bna.nl)

Geïnteresseerd in hoe je biobased materialen in jouw volgende bouwproject kunt toepassen? Stuur een mail naar: biobased@oldenboom.nl