Contact
contact-map
Noord

Oldenboom Meinesz BV
Zuidwalweg 22
8861 NV Harlingen

Tel: +31(0)517 413741
E-mail: meinesz@oldenboom.nl


Zuid

Oldenboom Doetinchem BV
Grutbroek 33
7008 AL Doetinchem

Tel: +31(0)314 371717
E-mail: doetinchem@oldenboom.nl

Oldenboom. Meer dan materiaal.

Nieuws van

Oldenboom

Interview met Patrick Looper over duurzaam bouwen

Gepubliceerd op: 16/3/2021
Onze adviseur en verkoper Patrick Looper is geïnterviewd door Cobouw. Hij deelt zijn uitgesproken visie op duurzaam bouwen en het gebruik van biobased materiaal.

Ik verander de bouw, want: ‘Als je begint met zaaien, kun je ook oogsten' 

We zitten in een 'flow' naar een duurzamere bouw, denkt adviseur en verkoper Patrick Looper. Al moeten we wel duidelijk het verhaal blijven vertellen. "Soms denken mensen dat we de hele wereld gaan ontbossen."

Een bomenknuffelaar, dat is Patrick Looper niet, maar een interesse en een band met de natuur heeft hij wel. Nu woont hij nog in een ‘gewone’ woning, maar hij is al een paar jaar bezig met de ontwikkeling van een eigen woning die biobased gebouwd wordt.

Ook in zijn werk is hij bezig met biobased-materialen. Sinds een paar maanden is hij adviseur en verkoper bij Oldenboom, een bedrijf gespecialiseerd in de bewerking en handel van hout, plaatmaterialen en andere biobased-bouwproducten. “We zijn altijd op zoek naar  nieuwe biobased-materialen om de bouw te verduurzamen. Denk aan houtvezelisolatie, textiel of hennep.”

Gezamenlijk doel

Waarom die focus op biobased? Dat is een goeie vraag. Looper denkt even na. “Uiteindelijk gaat het niet alleen om biobased, maar om een duurzame bouw. Termen die je in de branche hoort, zijn ecologisch, circulair, biobased, hernieuwbaar. Iedereen heeft uiteindelijk hetzelfde doel: we willen de aarde leefbaar houden en het productieproces verduurzamen.”

Meer lezen? Lees het complete verhaal op de website van Cobouw.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt automatisch onze aanbiedingen, handige tips & trics en ons laatste nieuws.