Contact
contact-map
Noord

Oldenboom Meinesz BV
Zuidwalweg 22
8861 NV Harlingen

Tel: +31(0)517 413741
E-mail: meinesz@oldenboom.nl


Zuid

Oldenboom Doetinchem BV
Grutbroek 33
7008 AL Doetinchem

Tel: +31(0)314 371717
E-mail: doetinchem@oldenboom.nl

Oldenboom. Meer dan materiaal.

Biobased bouwen:

circulair bouwen,

100% recyclebaar

Biobased bouwen

Biobased bouwen staat in het teken van bouwen gebaseerd op de natuur. Er wordt dus gebruikgemaakt van biologische grondstoffen. Denk naast hout bijvoorbeeld ook aan cellulose of houtvezel isolatie. Biobased bouwen biedt een oplossing voor het feit dat niet-biologische grondstoffen opraken. Om het milieu minder te belasten, worden grondstoffen op verantwoorde wijze uit hergroeibare bronnen gebruikt. Op deze manier blijven de materialen bijdragen aan een hoogwaardige, gezonde leefomgeving. Biobased bouwen past perfect binnen de biologische kringloop van de circulaire economie. De mogelijkheden zijn talrijk.

Waarom biobased bouwen?

  • Gezond woonklimaat

  • Circulaire economie

  • Gunstige CO2-balans

  • Zorgt voor een koel huis in de zomer

  • Natuurlijke ventilatie

  • Houdt warmte vast in de winter

Duurzaam bouwen portal

Tiny houses

Een trend die niet meer te negeren is: tiny houses. Klein van formaat, groots in duurzaamheid. In een tiny house komen alle toepassingen en oplossingen van Oldenboom eigenlijk samen. Van de houten constructie, een eventuele veranda of balustrade, tot het toegepaste isolatiemateriaal. Benieuwd naar wat Oldenboom hierin kan betekenen, twijfel niet om contact op te nemen. 

Onze merken

Joyce-House Smilde

In Smilde zijn negen woningen van de stichting Joyce-House gebouwd: een professionele zorgorganisatie die kleinschalig wonen mogelijk maakt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. Een eervol project waarbij onze kennis van natuurlijke bouwmaterialen goed van pas kwam. 

Bekijk meer

Smilde 15
Métisse circulaire isolatie

Métisse® circulaire isolatie van gerecycled textiel

Métisse isolatiemateriaal is een duurzaam isolatiemateriaal dat voor 90% bestaat uit gerecyclede kleding. Het gecertificeerde isolatiemateriaal isoleert uitstekend in de winter en dankzij de hoge warmte-opslagcapaciteit blijft de woning ook lang koel in de zomer. Daarnaast zorgt Métisse voor een gezond binnenklimaat en hoge akoestische absorptiewaarde. De stof is flexibel maar toch vormvast, brandveilig en zonder irritatie te verwerken.

Métisse productblad

Energiezuinig bouwen met Gutex® duurzame houtvezelisolatie

De duurzame isolatiematerialen van Gutex zijn bij uitstek geschikt om duurzaam en energiezuinig te bouwen. Deze houtvezelisolatieplaten bieden veelzijdige oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatie. De natuurlijke isolatieplaten op basis van houtvezels, zorgen voor natuurlijke vochtregulatie, een optimale hittewering, maximale geluidsbescherming en een veilig en gezond woonklimaat. Met de biobased houtvezelisolatieplaten van Gutex wordt isolatie pas echt duurzaam.  

Meer over Gutex

oldenboom-biobased-bouw

Vragen over een van onze producten?

Mijn collega's en ik staan voor u klaar. Wij delen graag onze kennis over onze producten en de mogelijkheden voor u.

Neem direct contact op
Halbe_Vlietstra

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Halbe Vlietstra

Advies en Verkoop Ecologische Bouwproducten (Bouwbioloog IBN), Oldenboom Meinesz BV