Contact
contact-map
Noord

Oldenboom Meinesz BV
Zuidwalweg 22
8861 NV Harlingen

Tel: +31(0)517 413741
E-mail: meinesz@oldenboom.nl


Zuid

Oldenboom Doetinchem BV
Grutbroek 33
7008 AL Doetinchem

Tel: +31(0)314 371717
E-mail: doetinchem@oldenboom.nl

Oldenboom. Meer dan materiaal.

Nieuws van

Oldenboom

Het laatste Oldenboom nieuws

Zomervakantie bij Oldenboom

Gepubliceerd op: 12/7/2021

De zomervakantie komt eraan! Wij wisselen onze gereedschappen en machines tijdelijk in voor vakantie met familie en vrienden. Tijdens de zomerperiode hanteren onze vestigingen daarom aangepaste openingstijden.

Interview met Patrick Looper over duurzaam bouwen

Gepubliceerd op: 16/3/2021

Onze adviseur en verkoper Patrick Looper is geïnterviewd door Cobouw. Hij deelt zijn uitgesproken visie op duurzaam bouwen en het gebruik van biobased materiaal.

Lunawood Urban Challenge: ontwerp mee!

Gepubliceerd op: 21/1/2021

Onze partner Lunawood bestaat dit jaar twintig jaar. Om daar in deze bijzondere tijd tóch een feestelijk tintje aan te geven, organiseren zij de Lunawood Urban Challenge. Een internationale ontwerpwedstrijd voor studenten in de richting van architecteur, interieur en landschapsarchitectuur. De uitdaging? Ontwerp een natuurlijke, maar toch moderne, omgeving voor stadsmensen door gebruik te maken van Lunawood Thermowood.

Oldenboom: wat vertelt onze naam?

Gepubliceerd op: 17/12/2020

Oldenboom: het is een familienaam én een bedrijfsnaam. Het verhaal van Oldenboom gaat terug naar het begin van de 20e eeuw. 1907 om precies te zijn. Dan wordt door Derk Jan Oldenboom het fundament van de organisatie gelegd. Het is het begin van een mooi familiebedrijf in de Achterhoek.

Oldenboom viert kerstvakantie

Gepubliceerd op: 8/12/2020

Tijdens de laatste twee weken van 2020 genieten we van onze kerstvakantie. Onze vestigingen zijn van maandag 21 december tot en met vrijdag 1 januari gesloten. De vestiging Oldenboom Meinesz in Harlingen is al gesloten op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 december.

Oldenboom draagt bij aan vergroening bouw

Gepubliceerd op: 7/12/2020

Bij Oldenboom geloven we in het ecologische bouwprincipe van de houtskeletbouw. Door gebruik te maken van natuurlijke producten dragen we bij aan een vergroening van de bouw. Dit zorgt voor gebouwen met een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Oldenboom in ontwikkeling

Gepubliceerd op: 26/11/2020

(This article is available in English below). We zijn als Oldenboom, met de vierde generatie aan het roer, sterk in ontwikkeling. De afgelopen tijd, waarin alles anders is, hebben we benut om kritisch naar onszelf te kijken. We hebben onze aandacht bij de kern gelegd: ons DNA. We bestaan als familiebedrijf 113 jaar en we doen met veel plezier wat we doen; hout en plaatmaterialen importeren, bewerken en verhandelen. We stellen ons altijd krachtig en flexibel op om aan de vraag van onze klanten te voldoen. We hebben het allemaal besproken en beschreven, om van daaruit onze bedrijfsstrategie aan te scherpen en onze dienstverlening en communicatie te verbeteren. Daar zult u voordeel van ervaren!

Eerste ecologische school De Verwondering Almere in aanbouw

Gepubliceerd op: 24/8/2020

De bouw van de eerste volledig ecologische school in Nederland, De Verwondering in Almere, zit vol in de uitvoering. Een mooi moment om dit bijzondere project waarvoor Oldenboom hout- en plaatmaterialen heeft mogen leveren, te delen met een reeks beelden.

Oldenboom feliciteert winnaars van de Hibertad Challenge 2020: ROC Friese Poort uit Leeuwarden

Gepubliceerd op: 13/7/2020

Bouwen met natuurlijke materialen, dat zit in onze genen. We streven naar een vergroening van de bouw en dus stimuleren wij ook graag de bouwers van de toekomst.

UPB® Boards Resysta: probeer het nu

Gepubliceerd op: 6/7/2020

UPB® Boards Resysta is nieuw in ons assortiment. Het duurzame en oersterke plaatmateriaal is gemaakt van biologisch restafval, dus zeer ecologisch verantwoord, en daarmee perfect voor de circulaire bouw.

Vakantiesluiting

Gepubliceerd op: 23/6/2020

Wij maken even tijd voor vakantie. Tijd om samen met onze families en vrienden – op gepaste wijze – te genieten van de zomer.

Hemelvaartsdag gesloten

Gepubliceerd op: 18/5/2020

Vanwege Hemelvaartsdag zijn onze vestigingen gesloten op donderdag 21 en vrijdag 22 mei.

Maatregelen omtrent Corona

Gepubliceerd op: 17/3/2020

Het Coronavirus heeft inmiddels een grote invloed op ons dagelijks leven. Bij Oldenboom is de gezondheid en veiligheid van onze relaties en medewerkers onze hoogste prioriteit. Daarom passen we onze werkwijze aan naar de richtlijnen van het RIVM om besmetting met en verspreiding van Corona zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast doen wij er alles aan om onze bedrijfsprocessen te borgen. Wij volgen de situatie op de voet en ondernemen acties die nodig zijn. Lees snel verder welke maatregelen wij getroffen hebben.

Gezonder binnenklimaat in woningen creëren

Gepubliceerd op: 17/2/2020

Lange tijd werden in de woningbouw chemische, uit olie gemaakte isolatiematerialen (glaswol, steenwol, PUR) toegepast. Materialen die een negatieve invloed op het binnenklimaat kunnen hebben. Je kunt er zelfs ziek van worden. Waarom worden er nauwelijks natuurlijke materialen zoals houtvezel gebruikt? Onze bouwbioloog Halbe Vlietstra geeft antwoord op deze vraag.

Vacature Systeembeheerder

Gepubliceerd op: 6/2/2020

Kom jij het ICT team van Oldenboom in Doetinchem versterken? Wij zijn op zoek naar een systeembeheerder voor 32 uur per week.

Maak kennis met onze stagiair Gert-Jan

Gepubliceerd op: 21/11/2019

Hoi! Mijn naam is Gert-Jan Heinen, ik ben 21 jaar en zit in het laatste jaar van mijn opleiding Communicatie & Multimedia Design aan de HAN in Arnhem. De komende vijf maanden werk ik aan mijn afstudeeropdracht bij Oldenboom en krijg ik de kans om te laten zien dat ik uit het goede hout gesneden ben.

Vakantiesluiting Oldenboom

Gepubliceerd op: 15/7/2019

Tijdens de vakantieperiode genieten wij van vrije tijd; thuis, op het strand of in de bergen! Daarom zijn onze vestigingen voor een bepaalde periode gesloten.

Oldenboom dé Nederlandse partner van Elka esb Plus

Gepubliceerd op: 24/5/2019

Met trots is Oldenboom de enige dealer in Nederland van Elka esb Plus-platen. Wij mogen ons zelfs officieel handelspartner noemen van Elka Strong Board.

Resopal Traceless Premium nieuw bij Oldenboom

Gepubliceerd op: 25/3/2019

Nieuw binnen ons assortiment Resopal Traceless is Resopal Traceless Premium!

Oldenboom adviseert in prijswinnend project Biosintrum

Gepubliceerd op: 19/3/2019

Onze kennis van duurzaam bouwen komt tot volle uiting in het energieneutrale gebouw Biosintrum in het Friese Oosterwolde.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt automatisch onze aanbiedingen, handige tips & trics en ons laatste nieuws.