GUTEX houtvezelisolatie

De natuurlijke isolatiematerialen van het Duitse merk GUTEX sluiten naadloos aan op onze visie ten aanzien van biobased bouwen. De materialen, op basis van houtvezels, zijn bij uitstek geschikt om ecologisch én energiezuinig mee te bouwen.

De houtvezelisolatieplaten van GUTEX bieden veelzijdige oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatie. Deze isolatieplaten zorgen voor natuurlijke vochtregulatie, optimale hittewering, maximale geluidsbescherming en een veilig en gezond woonklimaat. Door te kiezen voor de natuurlijke bouwmaterialen van GUTEX kies je voor zekerheid, comfort en kostenbesparing. GUTEX is toekomstbestendig, want het draagt bij aan een langere levensduur van het gebouw.

Kortom: met de biobased houtvezelisolatieplaten van GUTEX wordt isolatie pas echt duurzaam!

Natuurlijk duurzaam

De natuurlijke isolatieplaten van GUTEX scoren hoog als het gaat om milieu: de grondstof, houtsnippers van resthout (van den en spar), is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en dus volledig nagroeibaar. Dit duurzame isolatiemateriaal beschikt van nature over zeer goede isolatie-eigenschappen. GUTEX houtvezelisolatieplaten zijn recyclebaar en beschikken over de nodige goedkeuringen en (kwaliteits)certificaten als CE, PEFC, EPD en Natureplus. Dankzij doordachte innovaties vormen GUTEX isolatieplaten een perfect, duurzaam alternatief voor de traditionele, minder milieuvriendelijke isolatiematerialen zoals glas- en steenwol.

Complete isolatiesystemen

Duurzaam bouwen zorgt voor aangenaam wonen. De isolatiematerialen van GUTEX bieden een oplossing voor alle te isoleren onderdelen van een gebouw. De houtvezelisolatieplaten zijn geschikt voor binnen en buiten, voor dak, wand en vloer. Als onderdakplaten, buitenbeplating, in binnen- en buitenmuren, tussen dakspanten, in plafondconstructies en in de vloer. Een optimaal isolatie-niveau wordt bereikt door correcte toepassing van het complete GUTEX-systeem.

De eigenschappen en voordelen van GUTEX isolatiematerialen

Warmte-isolatie
GUTEX beschermt tegen zomerse hitte door een hoog soortelijk gewicht en de hoge warmtebuffercapaciteit. Bovendien biedt dit duurzame isolatiemateriaal door de gunstige λ -waarde prima isolatie tegen winterse kou. 

Vochtregulerend
GUTEX’ duurzame bouwmaterialen zorgen voor een duurzaam en gezond binnenklimaat door de hoge dampdiffusieopenheid en de hoge mate van vochtopname en vochtafgifte. Dit zonder isolatiewaarde te verliezen.

Geluidsisolatie
De biobased houtvezelisolatieplaten van GUTEX beschermen tegen geluid en lawaai door de absorberende vezelstructuur en densiteit van de panelen. 

Brandwerend
De duurzame isolatiematerialen van GUTEX kunnen in de constructie bijdragen aan brandbescherming. Er is sprake van vlamvertraging, verminderde rookontwikkeling en er is géén druppelvorming. 

Ecologisch
De energiezuinige  isolatiematerialen van hout zijn recyclebaar en Nature Plus- gecertificeerd. Schoon afval en de gebruikte materialen kunnen opnieuw worden gebruikt als grondstof (mits niet vervuild door chemische producten). 

Systeemgarantie
Het totaalconcept van GUTEX heeft alles om energiezuinig te bouwen en biedt u maximale zekerheid.

GUTEX Pyroresist; innovatie in brandbeveiliging

De houtvezelisolatieplaat GUTEX Pyroresist werkt werkt vlamvertragend, niet smeulend en laat weinig tot geen rookontwikkeling toe. Gutex Pyroresist is een innovatief houtvezelisolatieproduct, dat een belangrijke bijdrage levert aan moderne brandbeveiliging in de woningbouw.

Meer weten?

Voor Oldenboom, als specialist in houtskeletbouw en biobased bouwen, zorgt de samenwerking met GUTEX voor een geweldige krachtenbundeling. Wil je meer weten over de toepassingsmogelijkheden van de GUTEX isolatieplaten en bijbehorende producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.